Росія − не стратегічний партнер ЄС, а стратегічна проблема, – Туск

 

Президент Європейської Ради Дональд Туск назвав боротьбу України та Європейського Союзу з агресивною політикою Кремля “першим тестом” єдності ЄС.

Відповідну заяву він зробив під час промови у Європейському Коледжі в Брюгге (Бельгія), повідомляє “Укрінформ” у четвер, 14 листопада.

“Моя боротьба за єдність Євросоюзу розпочалася, практично, з першого дня (на посаді, – “Н”). Це було питання про агресивну політику Кремля. Я був і залишаюся переконаним, що ставка у цій грі – не лише майбутнє незалежної України та безпека Центральної Європи, включаючи й безпеку моєї країни. Але суверенітет Європи як політичної структури”, – зауважив Туск, додаючи, що систематично і публічно нагадував, що “Росія не є нашим стратегічним партнером, але нашою стратегічною проблемою”.

“Мене навіть називали маніяком через фокусування на цьому предметі. Але воно того було варте. Наприкінці, ми зберегли нашу єдність, в тому числі – у вимірі санкцій протягом усього мого терміну в офісі”, – додав президент ЄР.

Як писала “Новинарня“, раніше Дональд Туск назвав “благословінням” розпад Радянського Союзу.

Читайте також:
Тільки той, хто солідарний з Україною, має право називатися європейцем, – Туск у ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна