Туск розповів, що у Брюсселі на нього дивилися як на “проукраїнського маніяка”

 

Президент Європейської ради Дональд Туск підсумував п’ятиріччя своїх зусиль у процесі євроінтеграції України, заявивши, що робив усе можливе для наближення країни до ЄС.

Про це Туск заявив у понеділок, 8 липня, в Києві на спільному брифінгу з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, передає “Європейська правда”.

Дональд Туск, виступаючи українською мовою, зазначив, що це, мабуть, його останній візит до України у якості голови Європейської ради. Цього року завершується його каденція на цій посаді.

Туск підкреслив, що робив усе можливе, аби прискорити процес інтеграції України з ЄС, через що в Брюсселі на нього дивились “як на проукраїнського маніяка”.

“Не все вдалося. Не завжди я був таким ефективним, як хотів. Вибачте мені, друзі. Але маємо також багато причин бути задоволеними. І вам, українцям, точно немає за що почувати сором. В Брюсселі дехто дивився на мене як на проукраїнського маніяка. Не раз мені говорили це просто в очі. Чесно кажучи, я дуже пишаюся цим епітетом. Ви можете завжди розраховувати на мене”, – сказав він.

“Я залишатимуся вашим другом і союзником не залежно від того, ким я буду у майбутньому. Упродовж цих років я завжди намагався підтримати Україну в Європі, а Європу в Україні. Відвага і рішучість українців здобули повагу і визнання у багатьох європейців. Сьогодні серед них все більше союзників української справи”, – сказав Дональд Туск.

Він також зазначив, що ЄС повинен пишатися Україною як партнером.

“У моїх очах ви всі герої. Саме такими я бачив вас під час Революції гідності на Майдані, а також потім, коли ви захищали суверенітет і цілісність своєї країни, і водночас будували сучасну державу та запроваджували демократичні стандарти. Попри бідність, яка все ще залишається у багатьох місцях. Попри страждання, принесені війною. Попри труднощі реформ — ви встояли”, – додав президент Євроради.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський і Туск у Станиці Луганській зайшли далі позицій відведення ЗСУ. .

Читайте також:
Замість Туска, Юнкера і Могеріні: Євросоюз обрав нових керівників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна