Зеленський і Туск у Станиці Луганській зайшли далі позицій відведення ЗСУ. ФОТО

 

Президент України Володимир Зеленський та голова Євроради Дональд Туск відвідали смт Станиця Луганська та більш як на півкілометра пройшли далі нульової позиції ЗСУ вглиб зони розведення.

Про візит у неділю, 7 липня, повідомила пресслужба глави держави.

Разом з президентом Європейської ради Дональдом Туском Володимир Зеленський минув крайній пункт наших військових і дійшов до зруйнованого мосту, через який люди перетинають лінію розмежування та який планується відновити за умови дотримання перемир’я, інформує сайт Банкової.

“Ми хочемо відбудувати цей міст. Я публічно домовлявся з нашим урядом: знаходимо гроші – і дуже швидко будуємо його. Для цього необхідно відсунути укріплення іншої сторони. Якщо вони це зроблять, ми почнемо будувати міст і швидко це зробимо”, – сказав Зеленський.

За його словами, під час ремонту мосту людям забезпечать можливість перетину лінії розмежування.

Також Володимир Зеленський і Дональд Туск відвідали командно-спостережний пункт (КСП) 8-ї роти 25-ї окремої повітрянодесантної бригади Збройних сил України, де заслухали доповідь про поточну безпекову ситуацію в районі проведення операції об’єднаних сил.

“Війська всі розведені. Командири готові. «Зради» жодної нема”, – зазначив начальник Генерального штабу – головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Разом з НГШ ЗСУ генерал-лейтенантом Русланом Хомчаком високих гостей на Луганщині супроводжували командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Сирський та голова Державної прикордонної служби України Сергій Дайнеко.

Президентам були представлені результати роботи груп розмінування: беззаперечні докази російської агресії у вигляді решток ворожих боєприпасів, знайдених піротехнічними групами.

Зеленський оглянув позиції українських військових, перенесені в результаті розведення сил, поспілкувався з місцевими мешканцями Станиці та ознайомився з гуманітарними проектами на Донбасі, які реалізуються за підтримки Європейського Союзу.

“Висока делегація мала нагоду переконатися у тому, що українська сторона неухильно виконує міжнародні договори та пункти Мінських домовленостей”, – інформує пресцентр штабу ООС.

Також президент України поспілкувався із заступником голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марком Етерінгтоном щодо координації дій у регіоні.

На території КПВВ “Станиця Луганська” глава держави зробив зупинку, аби вшанувати пам’ять і покласти квіти до пам’ятного знаку українським воїнам, які загинули у боях з російськими окупантами.

Фотогалерея (пресцентр ООС):

Хомчак Сирський і Зеленський Станиця ДШВ - Зеленський Станиця Луганська Сирський і Зеленський Хомчак і Сирський
<
>
Тодішні НГШ Руслан Хомчак, командувач ОС Олександр Сирський і президент Володимир Зеленський із делегацією Євросоюзу в Станиці Луганській, 7 липня 2019. Фото: ОП

Нагадаємо, раніше цього ж дня Володимир Зеленський взяв участь у святкуванні Дня Військово-Морських сил України в Одесі.

Читайте також:
Розведення військ у Станиці Луганській: “зрада” чи ні?

Розведення підвело: Зеленському не вдасться “продати” виборцям відхід військ під Станицею

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна