Реформа СБУ: Баканов розповів, що буде з Департаментом “К”

 

У новому законі про Службу безпеки України буде прописано захист економічної безпеки держави українською спецслужбою у разі ліквідації Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

Як повідомляє “Новинарня“, про це розповів голова СБУ Іван Баканов у розмові з журналістами видання “Главком”.

“Якщо ми візьмемо розвідспільноту, аналогічні Службі безпеки органи Сполучених Штатів, Великобританії, Польщі і навіть країн Балтії, у них є функція економічного аудиту, є антикорупційна функція. І ми з вами повинні розуміти, що сьогодні гібридна агресія здійснюється різноманітними засобами, в тому числі шляхом економічної експансії. Насправді навіть ті країни, які сьогодні не мали такої функції в своїх безпекових органах, їх вводять, тому що експансія через інвестиції створює реальну загрозу нацбезпеці. Це може призвести до будь-яких наслідків”, – заявив голова СБУ.

Баканов додав, що реформована СБУ має працювати не з економічною злочинністю, а брати участь у розробці державних стратегій економічної безпеки.

Разом з тим, каже він, у новому законопроєкті майже не використовуються слова “економіка” і “корупція”.

“Якщо ви хочете знати, що написано у нашому новому законі, то завдання перед працівниками Служби, які писали цей проєкт, я ставив так: щоб слів “економіка” і “корупція” взагалі не було використано в тексті. І з цим завданням майже впоралися, мені здається, там тільки один раз слово “корупція” звучить – у розділі про принципи діяльності Служби безпеки написано “нульова толерантність до корупції працівників Служби безпеки України”.

Читайте також:
“Є паршиві вівці”: Грицак розповів, що не так із Главком “К” СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна