У ЗСУ завершили тестувати жіночу повсякденну форму одягу

 

У Збройних силах завершили тестування суто жіночої повсякденної форми одягу. Новинки жіночого військового гардеробу: сорочка, джемпер, штани, краватка, взуття чотирьох моделей, новий капелюх. Саме їх упродовж місяця носили жінки – військові зв’язківці.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 11 листопада, пише видання “Армія.Інформ”.

“Для нас взуття стало найбільшою проблемою. Різній віковій групі подобаються різні моделі. Молодші просять високі підбори, старші ж навпаки. А з приводу висоти підйому — взагалі окрема тема, у кожної свої вимоги через фізіологічні властивості стопи”, — розповів у коментарі журналістам начальник управління розробки речового майна ГУ РСМЗ ЗС України підполковник Віталій Рябов.

Зазначається, що висота підборів взуття: від 5 до 7 см. Фахівці кажуть, найімовірніше, зупиняться на двох варіантах жіночих туфель.

“На відміну від попереднього тестування одностроїв, нові зразки більше потішили. По-перше, взуття, особисто для мене — зручне. Ходити на таких підборах і зі шнурівкою одне задоволення. Вони гарно фіксують ногу і дають можливість робити впевнені кроки як під час вільної ходьби, так і під час урочистої. Як на мене, всі елементи одягу продумані саме для жінки. Проте жодна із сорочок мені не підійшла, я маю широкі плечі, вважаю, що цей нюанс потрібно врахувати фахівцям із розроблення виробів”, — розповіла пані офіцер.

Щодо штанів, джемпера, краватки та нового капелюха — тут без зауважень, жінки задоволені вдосконаленнями цих зразків.

Видання зазначає, що у штанах, завдяки виточкам ззаду, тепер немає кишень, вони підкреслюють жіночу фігуру, стали трішки звуженими. Однак дехто завважує, що кишені все ж потрібні, бо мають звичку щось туди покласти.

Жіноча краватка, на думку багатьох, так само, як і чоловіча, надає стриманості військового образу. Розробники подбали про те, щоб цей виріб був суто жіночим. Маленькою цікавинкою тут буде тризуб замість ґудзика у центрі, що нагадуватиме защіпку, яку носять чоловіки.

Фото: Армія.Інформ

Пропозицію на затвердження щодо змін зразків військового одягу вже подали.

Близько десяти зразків таких головних уборів підбирали наші фахівці, досліджуючи військову форму країн-членів НАТО.

За словами офіцера, деякі елементи зменшували, а деякі збільшували у розмірах. Додавали різний матеріал від картону до пластику. Словом, модифікували, як могли. Так і з’явився цей симбіоз ідей.

“Це найкращий варіант головного убору за всі попередні. Кашкет — занадто чоловічий, берет — не дуже зручний. А ось капелюх можна чудово зафіксувати, він має естетичний дизайн, не псує зачіску. Навіть по-іншому почуваєшся. А ще він не залишає слід смужечки на лобі, коли довго носиш”, — каже жінка.

Фото: Армія.Інформ

До речі, для старшого офіцерського складу капелюх планують оздобити вишитим дубовим листям золотавого кольору. А для сержантського складу — шкіряними елементами.

Усі зауваження та пропозиції жінок-військовослужбовців, які тестували нові зразки одностроїв, вивчать і проаналізують. До кінця року заплановано розробити технічні специфікації цих предметів, щоб уже із січня 2020 року можна було їх закуповувати.

Як інформувала “Новинарня“, жінок у ЗСУ за рік побільшало на 2200, для них можуть зняти заборону на офіцерські посади в ССО.

Читайте також:
Шеврони рівня архистратига: бригади ДШВ отримали нові емблеми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна