Співробітники НАБУ прийшли в “Раффайзен” затримати ексзаступника Гонтаревої, – ЗМІ

 

Співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) увечері понеділка, 11 листопада, прийшли в офіс “Райффайзен банку”, щоб затримати голову правління Олександра Писарука.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Обшуки проводяться в рамках справи VAB банку про ймовірне заволодіння рефінансування Національного банку на суму 1,2 млрд гривень.

Олександр Писарук  з липня 2014 року по грудень 2015 року обіймав посаду першого заступника голови Національного банку України, якою на той час була Валерія Гонтарєва. До цього, з жовтня 2010 року він був регіональним керівником ING Корпоративного банкінгу в Центральній і Східній Європі (Нідерланди).

20 серпня 2019 року наглядова рада АО “Райффайзен банк Аваль” призначила головою правління замість Володимира Лавренчука, який обіймав цю посаду впродовж 14 років.

Читайте також:
Обшуки в Нацбанку: НАБУ розслідує зловживання 2015-2016 років

Суд дозволив ДБР примусовий допит ексочільниці НБУ Гонтаревої

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна