Суд дозволив ДБР примусовий допит ексочільниці НБУ Гонтаревої

 

Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань застосувати до колишньої голови Національного банку Валерії Гонтаревої силовий привід на допит.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в рішенні суду від 27 серпня.

Кримінальне провадження проти Гонтаревої в ДБР розпочали 31 липня. Провадження стосується зловживання службовим становищем правлінням НБУ, члени якого 19 січня 2016 року внесли зміни в нормативну базу Нацбанку щодо валютного регулювання та контролю. На думку слідчих, це було здійснено задля “отримання неправомірної вигоди для себе та інших невстановлених осіб”.

Слідчий ДБР зазначив, що у бюро виникли обʼєктивні підстави для допиту Гонтаревої, у звʼязку з чим 5 серпня їй виписали повістку про виклик на допит як свідка. Її надіслали поштою, а допит призначили на 12 серпня.

15 серпня Гонтаревій повторно виписали повістку про виклик на допит, яку також надіслали поштою. Згідно з нею, допит мав відбутися 22 серпня.

На початку серпня Гонтареву знову викликали на допит у справі бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Як інформувала “Новинарня“, 22 квітня Генеральна прокуратура викликала на допит у справі олігарха Сергія Курченка колишнього главу адміністрації президента Бориса Ложкіна, ексглаву Нацбанку Валерію Гонтареву і тодішнього заступника глави Адміністрації президента Олексія Філатова.

Читайте також:
У Лондоні ексочільницю НБУ Гонтареву збив автомобіль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна