Генпрокуратура схвалила підозри Гонтаревій і Філатову

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що доказів для оголошення підозр колишній главі Національного банку України Валерії Гонтарєвій і колишньому заступнику глави адміністрації президента Олексію Філатову достатньо.

Про це у вівторок, 6 серпня, повідомляє пресслужба ГПУ.

За словами Луценка, старшим прокурором справи призначили його заступника Сергія Кізя.

“Всі ці справи були передані в інше управління, були проаналізовані, старшим групи прокурорів  призначили мого заступника Сергія Миколайовича Кізя, і Кулик та його команда показували всі докази, які, на його думку, свідчать про можливість підписання підозри”, — заявив Луценко.

Генпрокурор наголосив, що підозру отримає чоловік, який безпосередньо ставив свій підпис на документах брокерського характеру.

“Кізь вбачає достатність доказів, зібраних групою Кулика. Тому підозру отримає чоловік, який безпосередньо ставив свій підпис на документах брокерського характеру, пан Стеценко, заступник групи ICU, Гонтарєва як керівник ICU, і пан Філатов як адвокат, який обслуговував цю угоду”, — додав він.

Крім того, якщо підозра буде доповнено всіма необхідними доказами, справу буде передано в суд, сказав Луценко.

Відзначимо, за версією слідства, брокерська фірма ICU брала участь в операції між державним “Аграрним фондом” і “Брокбізнесбанком” олігарха Сергія Курченка, в результаті чого були розкрадені гроші “Аграрного фонду”.

Читайте також:
Гонтарева заявила, що Коломойський постійно їй погрожує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна