Поліція Гонконгу застосувала бойову зброю проти демонстрантів

 

Поліція Гонконгу в понеділок використала проти демонстрантів бойову зброю, у результаті чого один протестувальник знаходиться у критичному стані.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 11 листопада, інформує “Hong Kong Free Press”.

“Близько 7:15 ранку поліцейський намагався наздогнати кількох чоловіків у масках, перш ніж він витягнув службовий пістолет і націлив його на них, про що свідчить пряма трансляція Cupid Producer. Потім він схопив протестувальника в білому і вистрілив в іншого демонстранта в чорному з близької відстані”, – йдеться у повідомленні.

Після цього з’явився ще один одягнений у чорне протестувальник, який спробував вихопити пістолет у офіцера. Поліцейський вистрілив ще два рази.

Пізніше стало відомо, що поранення отримали двоє осіб, з яких одна людина у критичному стані. 21-річний протестувальник отримав важке вогнепальне поранення в нирки та печінку, його госпіталізували та екстрено прооперували.

Уряд Гонконгу підтвердив, що офіцер вистрілив у принаймні одного чоловіка, але спростував звинувачення, що старші поліцейські наказали офіцерам “безрозсудно” використовувати вогнепальну зброю під час операцій у понеділок.

За словами свідків, через деякий час в тому ж районі, де був поранений протестувальник, поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів.

Як інформувала “Новинарня“, масове обурення громадян Гонконгу та початок протестів спричинив розгляд поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю.

Попри те, що 15 червня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила про призупинення розгляду законопроєкту про екстрадицію до КНР, протести не вщухли. Мітингувальники почали вимагати відставки Керрі Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій. Хвиля протестів, що тривають з червня, вже призвела до значних втрат для економіки Гонконгу, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

26 серпня поліція Гонконгу вперше застосувала вогнепальну зброю під час жорстких сутичок із демонстрантами в районі Цуен Ван у материковій частині міста.

Читайте також:
Протести в Грузії: влада погодилася змінити виборчу систему

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна