Затриманий у Польщі Мазур заперечує участь в бойових діях в Чечні

 

Український ветеран Ігор Мазур, який був затриманий 9 листопада на кордоні з Польщею за запитом Росії, заперечує участь у бойових діях на території Чечні.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він заявив у неділю, 10 листопада, в Любліні, передає “Радіо Свобода”.

“Я не брав участі у бойових діях, я був на території Чечні у той час. Ми приїхали туди, як журналісти, і я працював у прес-центрі “Вільний Кавказ”. Українські прикордонники не попереджали мене, що я у списку Інтерполу. Я вже у Польщі був кілька разів після того, як звільнився зі ЗСУ. Я був у базі Інтерполу з 2014 року, просто Інтерпол не давав хід цьому. Останні місяці Росія почала активно працювати на міжнародному рівні. Інтерпол здався і включив нас у так званий “чорний список”. На жаль, Інтерпол допомагає у цьому Росії”, – прокоментував Ігор Мазур.

Читайте також:
Мазур два роки без проблем їздив у Польщу і вважає, що Інтерпол “здався” під тиском Росії

Як інформувала “Новинарня”, Ігоря Мазура “Тополю” затримали польські прикордонники о 8-й годині ранку 9 листопада при перетині пункту пропуску “Ягодин-Дорогуськ”. Затримання відбулося за запитом Інтерполу на вимогу прокуратури Російської Федерації, яка звинувачує Мазура у “злочинах тероризму”, вчинених у Чечні.

11 листопада, після допиту в окружній прокуратурі міста Холм Мазура відпустили на поруки генерального консула України в Любліні. На час очікування та розгляду екстрадиційного запиту він мешкатиме в Генеральному консульстві.

Ігор Мазур — заступник голови партії УНА-УНСО, учасник війни проти РФ в Абхазії на боці Грузії, учасник АТО на Донбасі — офіцер ЗСУ, заступник начальника штабу 131-го розвідувального батальйону.

Читайте також:
Тополю затримали за участь у Чеченській війні, порушивши статут Інтерполу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна