МОУ сприяє НАБУ в розслідуванні справ щодо закупівлі “Богданів” та МАЗів

 

Міністерство оборони України заявляє, що надає “всебічне сприяння розслідуванню”, яке проводить Національне антикорупційне бюро України за фактами закупівлі в минулі роки озброєння та військової техніки для потреб Збройних сил України.

Як повідомляє “Новинарня“, у п’ятницю, 8 листопада, в одному зі структурних підрозділів оборонного відомства 15 томів документів було передано детективам НАБУ для перевірки.

Як повідомив пресслужбі Міноборони України старший детектив НАБУ, наразі бюро вивчає обставини внесення до державного оборонного замовлення вантажних автомобілів та ціноутворення на зазначену продукцію.

Зокрема, триває перевірка обґрунтованості закупівлі в 2015-2019 роках санітарних автомобілів “Богдан-2251” та вантажних автомобілів “МАЗ-5316” і “МАЗ-6317”.

“У рамках провадження з’ясовуються причини щорічного зростання на 30 відсотків ціни на ці автомобілі, а також законність та підстави укладання додаткових угод, які збільшували їхню вартість”, – йдеться у повідомленні пресслужби оборонного відомства.

Очікується, що група детективів-аудиторів НАБУ працюватиме в Міноборони щонайменше два місяці.

Як інформувала “Новинарня“, 19 липня 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшук у приміщеннях компанії “Богдан Моторс”.
За повідомленням пресслужби відомства, це повʼязано з розслідуванням розтрати державного майна в особливо великих розмірах посадовцями Міноборони та Генштабу ЗСУ. За версією слідства, у 2015—2018 роках вони незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт і закупили його за завищеними цінами.

Читайте також: 
У НАБУ створять окремий сектор для корупції в Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна