В Україні мешкає понад 35 тисяч осіб без громадянства, – ООН

 

Дані Управління Верховного комісара ООН у справах біженців свідчать, що в Україні проживають понад 35 тисяч осіб без громадянства.

Про це повідомив представник УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу під час відкриття муралу “Маленький громадянин” в четвер, 7 листопада, у Києві, передає “Укрінформ”.

“В усьому світі понад 10 мільйонів людей, які не мають національності, але не дуже багато людей знають про цю проблему. В Україні проживають понад 35 тисяч осіб без національності. І, на жаль, Україна має найбільші цифри в Європі щодо людей, які перебувають під ризиком безгромадянства”, – сказав Матеу.

Водночас він зазначив, що цю проблему можна подолати, і цього року Киргизстан став першою країною, якій вдалося повністю вирішити проблему безгромадянства.

За словами Матеу, це було зроблено зусиллями уряду, громадянського суспільства і за міжнародної підтримки.

“Тому в Україні ми підтримуємо уряд в тому, щоб запобігти безгромадянству або подолати його. Ми вітаємо реєстрацію законопроєкту у Верховній Раді минулого тижня, який буде визначати процедуру визначення статусу людей, які можуть бути під ризиком безгромадянства”, – сказав представник УВКБ ООН в Україні.

Як писала “Новинарня“, МЗС розробляє концепцію надання подвійного громадянства.

Читайте також:
Бойовики вербують осіб без громадянства з інших країн, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна