“Справа на 33 зуби”: Чорновол написала в СБУ заяву про держзраду Богдана

 

Колишній народний депутат Тетяна Чорновол подала у Службу безпеки України заяву щодо можливого вчинення нинішнім керівником офісу президента Андрієм Богданом злочину, що має ознаки державної зради.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Чорновол написала у четвер, 7 листопада, на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

“Справа на 33 зуби Богдана. Баканов, лови! Віднесла Баканову заяву про злочин Андрія Богдана, що має ознаки державної зради (ст. 111 КК України). Зрада України полягає в тому, що Андрій Богдан, будучи посадовою особою КМУ в період 2010-2014 років, організував розтрату коштів державного бюджету в розмірі 3 млрд грн в інтересах Міністерства оборони РФ. При чому наслідком злочину Богдана стало фінансування з бюджету України збройних сил ворога в період його підготовки до нападу на Україну, окупації та анексії Криму (адже 36 млн грн на рахунки МО РФ було перераховано в 2013 році). Це якраз підслідність СБУ.”, – зазначила Чорновол.

Окрім того, як наголосила екснардепка, це не лише заява проти Богдана, а також – проти ексзаступника глави адміністрації президента Андрія Портнова.

“Бо Андрій Богдан був організатором того злочину, а Андрій Портнов – тодішній чиновник АП Януковича – замовником”, – заявила вона.

Як інформувала “Новинарня“, Чорновол двічі просила ДБР відкрити провадження щодо Портнова. Бюро відмовило.

Читайте також:
Баканов прийшов на зустріч “Слуги народу” з “пустими папочками”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.