“Громадське” програло апеляцію в справі проти С14

 

Північний апеляційний господарський суд залишив чинним рішення, яке забороняє називати націоналістичну організацію С14 “неонацистською групою”.

Таке рішення суд ухвалив під час засідання 7 листопада, повідомляє “Громадське”.

Нагадаємо, 2 липня організація С14 подала до суду проти “Громадського телебачення” “на захист честі, гідності та ділової репутації” у липні 2018-го. Причиною став твіт англомовної служби “Громадського”. У дописі від 4 травня 2018 року, коли представники С14 привели бразильського бойовика Рафаеля Лусваргі до СБУ, організацію охарактеризували як “неонацистська”.

Лідер С14 Євген Карась наполягає на тому, що його організація є націоналістичною, а “Громадське” назвавши її неонацистською, “зіграло на руку Росії”.

У підсумку, Апеляційний суд залишив у силі рішенні Господарського суду Києва. Представники “Громадського” заявили, що оскаржуватимуть це рішення у Верховному Суді.

Читайте також:
Ветерани змусили виконувати закон про мову “биків” із “Портер пабу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна