Україна конфіскувала $5 тис, які видала Москва на зрив Томосу

 

Печерський суд Києва дав дозвіл на конфіскацію в дохід держави 5 тисяч доларів США в якості речового доказу після закриття справи.

Як повідомляє “Новинарня“, про це пише видання “Судовий репортер” з посиланням на ухвалу від 29 жовтня.

У листопаді 2018 року до СБУ звернулося двоє громадян і повідомили, що кілька днів тому в Москві їм дали 5 тисяч доларів за проведення у Києві низки масових заходів на релігійну тематику. В тому числі – для зриву отримання Україною Томосу і дестабілізації суспільно-політичної обстановки.

У СБУ із показань свідків не переконалося у вчиненні дій щодо зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади чи змови про вчинення таких дій.

З одним зі свідків проводився аудіо, відеоконтроль під час його зустрічі із настоятелем Києво-Печерської Лаври за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, 15.

8 серпня 2019 слідчий СБУ закрив справу за відсутності події злочину.

У грудні 2018 свідок передав слідчому 5 тисяч доларів, раніше начебто отримані в Москві на фінансування радикальних акцій. Ці гроші було зараховано на спеціальний рахунок СБУ.

Тепер суд дав дозвіл конфіскувати ці гроші у власність держави.

Читайте також: 
Відозва РПЦ з приводу екзархів Константинополя в Києві: Москву “бомбить” перед томосом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна