Пішов з життя ветеран ОУН Михайло Стус. Прощатимуться на Аскольдовій могилі

 

У вівторок, 5 листопада, пішов із життя відомий ветеран ОУН Михайло Стус.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 6 листопада, інформує Український інститут національної пам’яті.

Михайло Стус – ветеран національно-визвольних змагань, комбатант УПА, довголітній член ОУН (б), заступник Голови Київського Крайового Братства ОУН-УПА, політв’язень.

Незабаром Михайлу Стусу мало виповнитися 92 роки.

Народився Михайло Стус 13 листопада 1927 року в селі Михальче Городенкіського району Івано-Франківської області. В 1943 році вступив у юнацьку ОУН з-під стягу Бандери. Очолював мережу ОУН в селі Михальче, за що був арештований радянськими репресивними органами.

У 1947 році його засудили на 10 років позбавлення волі. Термін засудження відбував у Норильських таборах. Звільнився у 1955 році.

“Він був великим патріотом України. З проголошенням Незалежності України у 1991 році вступив у Київське крайове братство ОУН і УПА. Став заступником голови Братства. Був дисциплінованим, став прикладом для молоді. Був добрим сім’янином, люблячим батьком і дідусем. Залишив у смутку дружину пані Валентину, сина та онуків”, – йдеться у повідомленні Київського крайового братства ветеранів ОУН і УПА, пише “Історична правда”.

Похорон відбудеться у Києві завтра, 7 листопада.

Відспівають пана Михайла о 12:30 у Храмі Святого Миколая на Аскольдовій могилі, а о 14:00 із усіма почестями поховають на Лісовому кладовищі.

Читайте також:
Помер ОУНівець Іван Бойко – перший бандурист Бразилії, герой фільму та епохи. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна