Велика Британія продовжила на 3 роки програму навчання українських військових

 

Міністр оборони Британії Бен Воллес оголосив, що його країна продовжить навчальну місію в Україні на три роки до березня 2023 року.

Про це інформує “Європейська правда” з посиланням на повідомлення пресслужби Міноборони Британії.

Операція Orbital, навчальна місія Британії в Україні, була створена після незаконної анексії Криму Росією, на знак незмінної підтримки Лондоном України. З початку операції в 2015 році військовослужбовці Британії навчили понад 17 500 військовослужбовців Збройних сил України.

У вересні міністр оборони Бен Воллес здійснив поїздку на Схід України, де він відвідав лінію фронту і зустрівся з українськими військовими командирами.

“Мій недавній візит в Донбас наочно продемонстрував не тільки витрати, які несуть підтримувані Росією сепаратисти, але і рішучість українських Збройних сил захищати свою територіальну цілісність” – сказав Воллес.

“Саме тому ми продовжуємо нашу навчальну місію в Україні ще на три роки – щоб ми могли навчити ще тисячі українських військовослужбовців” – наголосив він.

Міністр оборони також наголосив підтримку великою Британією суверенітету і територіальної цілісності України на зустрічах зі своїм новим колегою Андрієм Загороднюком.

Читайте також:
“ДОВБО…Б” на рапорті ротного від штабу батальйону в ОС – це не резолюція, а підпис, – Бутусов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна