На “Кленовій арці” десантники відпрацьовують миротворчі операції на програмі-симуляторі

 

На Житомирщині триває активна фаза багатонаціональних командно-штабних навчань “Кленова арка-2019”: учасники за допомогою комп’ютерної програми-симулятора відпрацьовують завдання операції з підтримання миру і безпеки у вигаданій країні.

Як повідомляє “Новинарня“, навчання тривають на базі 199-го Навчального центру Десантно-штурмових військ ЗС України.

“Сценарій навчання відповідає тим загрозам та викликам які найбільш типові для сучасних збройних конфліктів в усьому світі, а процес планування та прийняття рішень здійснюється згідно зі стандартами НАТО”, – кажуть у пресцентрі Командування ДШВ.

За словами заступника командира десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ капітана Івана Федоренка, підрозділ отримав завдання, згідно з яким підрозділ патрулює зону відповідальності та прикордонні райони. Саме в них в подальшому буде проводитися гуманітарна операція із конвоювання біженців з району стихійного лиха в пункт передачі до грузинської сторони.

Фото: пресцентр Командування ДШВ

Командир взводу 13-го піхотного батальйону 1-ї піхотної бригади Сухопутних військ Збройних Сил Грузії старший лейтенант Бека Куртанідзе зазначає, що для них дуже важливо брати участь в подібних навчаннях: для них це перший подібний досвід.

Нагадаємо, що багатонаціональне командно-штабне навчання “Кленова Арка-2019” проходить за підтримки Збройних сил Канади спільно з військовослужбовцями Збройних сил Литви, Польщі та України, загалом за участю міжнародних партнерів з дев’яти країн: Грузії, Болгарії, Канади, Литовської Республіки, Республіки Польща, Республіки Північна Македонія, Румунії, Чорногорії та України.

Як інформувала “Новинарня“, минулого тижня на Житомирщині стартували навчання “Кленова арка-2019”.
Від України до навчань залучаються військовослужбовці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади та офіцери Десантно-штурмових військ Збройних сил України, які виконують завдання в складі Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького.

Читайте також:
Велика Британія продовжила на 3 роки програму навчання українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна