У Житомирі урочисто відкрили багатонаціональні командно-штабні навчання “Кленова арка – 2019”

 

У вівторок, 29 жовтня, у Житомирі на базі 199-го Навчального центру Десантно-штурмових військ Збройних сил України відбулося урочисте відкриття багатонаціонального командно-штабного навчання “Кленова арка — 2019”.

Про це інформує пресслужба командування Десантно-штурмових військ ЗС України.

Навчання проходить за підтримки Збройних сил Канади спільно з військовослужбовцями Збройних сил Литви, Польщі та України, загалом за участю міжнародних партнерів з дев’яти країн: Грузії, Болгарії, Канади, Литовської Республіки, Республіки Польща, Республіки Північна Македонія, Румунії, Чорногорії та України.

Від України до навчань залучаються військовослужбовці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади та офіцери Десантно-штурмових військ Збройних сил України, які виконують завдання в складі Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького.

“У 2011 році Збройні сили України приєдналися до учасників цього навчання, щорічно набували цікавого та корисного досвіду, ставали міцніші, трішечки кращі, адже спільна робота багатьох націй дозволяє ліпше пізнати один одного, закладає та зміцнює довіру, стає основою миру та безпеки”, — зазначив командувач ДШВ ЗСУ, генерал-майор Євген Мойсюк, відкриваючи багатонаціональне командно-штабне навчання.

Читайте також:
Шеврони рівня архистратига: бригади ДШВ отримали нові емблеми

Полковник Збройних сил Канади Чіп Медік зазначив, що структура навчань зосереджена на плануванні офіцерами штабу операцій з підтримки миру.

“Українські військові, які щорічно беруть участь у навчаннях “Кленова арка”, традиційно демонструють, що вони здатні адаптувати процеси та засвоїти деталі діяльності, необхідної для планування в рамках операції з підтримки миру та безпеки”, — підкреслив полковник Чіп Медік.

Військовослужбовці Десантно-штурмових військ ЗС України залучаються до командно-штабного навчання “Кленова арка” восьмий рік поспіль. Цього року учасники відпрацьовуватимуть різні завдання за допомогою системи імітаційного моделювання бойових дій JCATS.

Ця система призначена для моделювання дій підрозділів, частин, з’єднань та об’єднань згідно з прийнятим командиром рішенням у визначених умовах обстановки. Вона використовується для проведення командно-штабних навчань (тренувань) з метою набуття тими, хто навчається, практичного досвіду виконання службових обов’язків у реальних (бойових) умовах.

Загалом до двотижневого багатонаціонального командно-штабного навчання “Кленова арка — 2019” залучили близько трьох сотень військовослужбовців з дев’яти країн-партнерів.

Читайте також:
Десантники ЗСУ здобули срібло на міжнародних навчаннях у Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна