На Закарпатті 12 в’єтнамців намагалися перейти кордон, імітуючи сліди диких тварин

 

Прикордонники у Закарпатській області виявили 12 нелегальних мігрантів з В’єтнаму, яких намагалися переправити в Угорщину.

Про це у понеділок, 4 листопада, повідомили у пресслужбі ДПСУ.

У відомстві повідомили, що порушників затримали за 300 метрів від кордону.

“До групи іноземців входило 12 осіб, серед яких 7 чоловіків і 5 жінок. Документів при собі вони не мали, проте назвалися громадянами В’єтнаму. Крім того, на цьому напрямку прикордонники викрили громадянина України, який, можливо, причетний до спроби переправлення іноземців. Під час затримання 26-річний чоловік був у доволі збудженому стані і намагався чинити фізичний опір”, – повідомили в Держприкордонслужбі.

Прикордонники розповіли, що зловмисники дали нелегалам маскувальні накидки, які дозволяють їм залишатися непоміченими від тепловізорів, спальні мішки, а також в одного із затриманих прикордонники виявили імітатор сліду дикої тварини.

На порушників склали протоколи за спробу незаконного перетину кордону, з ними проведуть заходи перевірки для встановлення всіх обставин їхньої подорожі.

Щодо організатора переведення нелегалів, то крім складеного протоколу про незаконне переправлення осіб через держкордон відомості про його дії щодо правоохоронців передадуть в Нацполіцію.

Читайте також:
Загибель 39 людей у Британії: поліція В’єтнаму арештувала 8 підозрюваних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна