“Уперше без підвищення податків і зі скороченням дефіциту”, — Гончарук про проєкт бюджету-2020

 

Доопрацьований урядом проєкт Державного бюджету на 2020 рік не передбачає підвищення податків і містить скорочення дефіциту.

Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук на офіційній сторінці у фейсбуці в понеділок, 4 листопада.

“Уперше це бюджет розвитку країни та безпеки людей. (…) Вперше без підвищення податків та зі скороченням дефіциту, щоб зменшувати борги, які всі мають віддавати”, – написав Гончарук.

За його словами, філософія уряду полягає в тому, що “держава має не заважати, а навпаки, створювати чесні та конкурентні умови для розвитку тих, хто цього прагне, та надавати підтримку тим, хто справді цього потребує”.

“Найвища цінність держави — соціальний капітал, люди з усіма їхніми надбаннями. Саме тому ми заклали в бюджет наступного року розвиток стратегічно важливих напрямків для людей. Один з них — медицина. Зокрема, йдеться про систему екстреної медичної допомоги”, — додав Гончарук.

Прем’єр зауважив, що в проєкті є “багато інноваційних речей, в яких закладена капіталізація зростання, за рахунок чого будуть кошти, щоб підвищувати соціальні стандарти”.

Як повідомив глава уряду, 5 листопада об 11:00 Кабмін усім складом представить проєкт держбюджету-2020 онлайн.

Читайте також:
Уряд затвердив проєкт держбюджету-2020 до другого читання в Раді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна