Прокуратура РФ передала до суду справу проти українського ексміністра Рудьковського

 

Генпрокуратура Росії спрямувала до суду кримінальну справу щодо ексдепутата Верховної Ради, ексміністра транспорту України Миколи Рудьковського, якого звинувачують у нападі на російське посольство в Києві.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на Генпрокуратуру РФ

“Заступник генерального прокурора Російської Федерації затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно громадянина України Миколи Рудьковського. Він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (участь в нападі на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинене з метою ускладнення міжнародних відносин)”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кримінальну справу направлено до Московського міського суду для розгляду по суті.

За даними російського слідства, 14 червня 2014 року Рудьковський, на той час — народний депутат України, “спільно з невстановленими особами з числа активістів української націоналістичної організації «Правий сектор», чия діяльність заборонена на території РФ”, узяв участь у нападі на російське посольство в Києві.

“Метою нападу було ускладнення міжнародних відносин Російської Федерації з Україною та іншими державами”, — стверджують у Генпрокуратурі РФ.

У травні 2016 року Рудьковський був заочно арештований в РФ у справі про напад на російське посольство в Києві.

Як писала “Новинарня“, 28 вересня 2018 року його затримали в Москві і помістили під варту. Адвокати стверджували, що їх підзахисний не переховувався від слідства і нічого не знав про порушення проти нього кримінальної справи.

Під час арешту Рудьковський перебував на стаціонарній комплексній психіатричній експертизі в інституті ім. Сербського.

Нагадаємо, ще до того, в квітні 2018 року, Рудьковського затримували в Дубаї.

У 2013 році ЗМІ писали, що Рудьковський має намір зайнятися видобутком нафти в іракському Курдистані. Однак з нафтовидобутком у ексміністра не склалося через розбіжності з урядом автономії. Разом з тим, повідомляють, що останнім часом (до арешту) Рудьковський займався будівництвом в Іраку трубопроводу скрапленого газу, куди було залучено велику кількість російських грошей.

Також у колишнього нардепа були проблеми з українськими правоохоронцями – його було оголошено в розшук “Інтерполу” у справі про викрадення ексголови ПрАТ “Нафтогазвидобування”, а нині — народного депутата ІХ скликання від партії “Слуга народу” Олега Семінського.

Серед власників ПрАТ “Нафтогазвидобування” свого часу значилися Рудьковський і нардеп від “Опоблоку” Нестор Шуфрич. Семінського викрали в 2011 році, а відпустили лише через п’ять років. Серед замовників викрадення називалося ім’я Рудьковського.

Однак у той час, коли Генпрокуратуру очолював Віктор Шокін, Рудьковського було знято з розшуку “Інтерполу”.

Читайте також:
Поліція ОАЕ відпустила екс-нардепа Рудьковського, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна