Еліна Світоліна другий рік поспіль зіграє у вирішальному поєдинку WTA Finals

 

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна вийшла у фінал підсумкового турніру Жіночої тенісної асоціації 2019 року (WTA Finals), що триває в Шеньчжені, Китай, та має призовий фонд 14 млн доларів.

У півфінальному матчі в суботу, 2 листопада, Світоліна (8-й номер посіву) зустрічалася зі швейцарською тенісисткою Беліндою Бенчич (7).

Перший сет залишився за швейцаркою – 5:7, другий виграла Світоліна – 6:3. У вирішальній партії Еліна повела 4:1, після чого Бенчич оголосила про рішення припинити боротьбу у зв’язку з травмою.

Таким чином, українка виграла на хардовому турнірі в Шеньчжені чотири матчі з чотирьох і вперше в сезоні вийшла у фінал турніру WTA.
При цьому Світоліна отримала шанс захистити свій титул переможниці підсумкового чемпіонату WTA (у 2018 році вона тріумфувала на WTA Finals у Сінгапурі).

Якщо Еліні підкориться титул, вона завершить сезон на 4-й позиції світового рейтингу, відстаючи від японки Наомі Осаки лише на 1 очко. Якщо українка у фіналі програє, то закінчить рік на 6-му місці, пише Тенісний портал України.

У другому півфіналі зустрічаються перша і друга ракетки світу – австралійка Ешлі Барті та чешка Кароліна Плішкова.

Читайте також:
Історичне досягнення Світоліної: українка пробилася у півфінал US Open і топ-3 рейтингу WTA

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна