Історичне досягнення Світоліної: українка пробилася у півфінал US Open і топ-3 рейтингу WTA

Тенісистка Еліна Світоліна стала першою представницею України, яка вийшла до півфіналу відкритого чемпіонату США.
У вівторок, 3 вересня, у чвертьфіналі US Open-2019 одеситка, посіяна під п’ятим номером, впевнено обіграла Йоханну Конту з Британії (16) – 6:4, 6:4.

Обидві партії розвивалися по одному й тому самому сценарію. Світоліна робила брейк за рахунку 2:2, потім відразу ж віддавала суперниці свою подачу, але вже в наступному геймі робила вирішальний брейк, передає “Тенісний портал України”.

Таким чином, Еліна Світоліна виходить у півфінал другого турніру серії “Великого шолому” поспіль. Нагадаємо, що перша ракетка України в цьому році доходила до півфіналу Вімблдону.

Також Світоліна стала першою представницею українського тенісу в історії, якій вдалося вийти до 1/2 фіналу на двох різних турнірах “Великого шолому” (досі Андрій Медведєв двічі грав у півфінал одного турніру – “Ролан Гаррос” 1993, 1999 рр.).

“Всю мою кар’єру я просувалася вперед крок за кроком. Так, я була стабільна і послідовна. Але на “Шоломах” у мене було кілька важких програних матчів у четвертому колі, у чвертьфіналах перед тим, як почала перемагати на цих стадіях “мейджорів”. Ці поразки були дуже болючі, але, можливо вони допомогли мені рухатися далі, допомогли мені у важких матчах, наприклад на підсумковому турнірі в Сінгапурі”, – сказала Еліна на післяматчевій пресконференції, згадавши як перелом свій тріумф на річному чемпіонаті WTA 2018 року в Сінгапурі.

“Думаю, що я стала сильнішою ментально, тепер я краще справляюся з тиском – напевно, в цьому причина того, що я нарешті доходжу до півфіналів на “Шоломі”. Я шукала свій шлях, найкращий для мене спосіб справлятися з тиском, і думаю, що після Сінгапуру в мене добре виходить. Головне – вірити в себе, у свою гру і використовувати свої шанси”, – резюмувала перша ракетка України.

За підсумками поточного турніру Еліна Світоліна в будь-якому разі повернеться до топ-3 рейтингу WTA. Однак, якщо їй вдасться виграти титул, українка стане другою ракеткою світу.

За вихід у фінал Світоліна посперечається з переможницею матчу між Сереною Вільямс (США, 8) та китаянкою Ван Цян (18).

Читайте також:
Еліна Світоліна стала першою тенісисткою України в історії, яка зіграє в півфіналі Вімблдону в одиночці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна