Еліна Світоліна стала першою тенісисткою України в історії, яка зіграє в півфіналі Вімблдону в одиночці

 

Провідна українська тенісистка Еліна Світоліна вперше в спортивній кар’єрі вийшла до півфіналу турніру серії “Великого шолома” – Вімблдону.

У чвертьфіналі турніру в Лондоні українка, посіяна під 8-м номером, обіграла чеську тенісистку Кароліну Мухову – 7:5, 6:4.

Визначальним виявився 11-й гейм першої партії на подачі Мухової, що тривав понад 11 хвилин, у якому перемогу вирвала Світоліна, а потім успішно подала на сет, передає Тенісний портал України.

У другому сеті чешка знову першою зробила брейк і повела 2:0, але харків’янка виграла поспіль п’ять геймів, а потім втримала свою подачу.

Еліна Світоліна стала першою представницею України в історії, яка зіграє в півфіналі Вімблдону в одиночному розряді (як чоловічому, так і жіночому).

Еліна також стала другим гравцем з України, які досягли півфінальної стадії на “Гренд слемі”. Першим був Андрій Медведєв у півфіналі “Ролан Гаррос” 1993 року і в фіналі “Ролан Гаррос-1999”.

Цікаво, що довгоочікуваний прорив Еліни стався саме на Вімблдонському турнірі, де в неї були гірші показники в кар’єрі (досі вона не пробивалася тут навіть в 1/4 фіналу), і на найбільш незручному для неї покритті – траві.

За вихід у фінал Світоліна в четвер посперечається з румункою Симоною Халеп, посіяною під 7-м номером.

Як інформувала “Новинарні“, на старті Вімблдону-2019 Світоліна обріграла автралійку Гаврилову, росіянку Гаспарян, потім – Саккарі з Греції й Мартич із Хорватії.

Читайте також:
Українка Світоліна виграла чемпіонат світу з тенісу. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна