У Словаччині заборонили експлуатацію диких тварин у цирках

 

У Словаччині набула заборона на використання диких тварин в усіх цирках країни.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на видання Aktuality.

Постанова міністерства сільського господарства і розвитку сільських районів обумовлює деталі використання тварин для цілей публічного виступу або навчання і перелік тварин, які можуть використовуватися з такою метою.

З 1 листопада такі тварини, як примати, слони, бегемоти, носороги, дельфіни і жирафи не будуть виступати в цирках. Виняток – собаки, коти і тхори.

Цей крок був також позитивно сприйнятий організацією Animal Freedom: “Спасибі за сотні протестів, тисячі розданих листівок і 54 057 підписів під петицією. Заборона на тварин у цирках – це наш спільний успіх”.

Контроль за дотриманням цих положень, а також контроль за охороною і благополуччям тварин здійснюється Державним управлінням ветеринарії і продовольства Словаччини через ветеринарних інспекторів.

Порушення цієї заборони тягне за собою штраф у розмірі до 20 000 євро.

Як писала “Новинарня“, в Україні суд вперше заборонив цирку експлуатувати тварин.

Читайте також:
У Польщі затримали росіянина, що намагався перевезти в Дагестан 10 тигрів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна