У Польщі затримали росіянина, що намагався перевезти в Дагестан 10 тигрів

 

Польська прокуратура готує звинувачення у знущанні над тваринами для громадянина РФ, який намагався провезти територією країни з Італії до Дагестану 10 тигрів.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на агентство PAP.

Речниця окружної прокуратури в Любліні Агнєшка Кемпка розповіла, що організатор перевезення звірів, громадянин РФ затриманий. У четвер, 31 жовтня, його доставлять до прокуратури як підозрюваного.

“Прокурор вирішив висунути йому звинувачення у знущанні над тваринами” – сказала прессекретарка.

За інформацією слідчих, росіянин організував перевезення звірів у невідповідних для них умовах, в клітках, що обмежували їх свободу, не забезпечив їм достатнього харчування і води. Внаслідок таких умов один з тигрів загинув.

Решту звірів тимчасово прийняв зоопарк у Познані, через декілька днів їх перевезуть до притулку в Іспанії.

Спершу польська прикордонна служба випустила з країни транспорт з тиграми, адже чоловіки, які перевозили звірів, надали необхідні в ЄС документи для перевезення диких звірів.

Однак білоруські прикордонники не пропустили вантажівку через брак сертифікатів, які вимагають у Білорусі. Через це від суботи 26 жовтня і ночі на 31 жовтня тигри перебували у клітках на кордоні у пункті пропуску в Корощині.

У познанському зоопарку, куди в ніч на четвер доставили тигрів, розповіли, що стан тварин дуже важкий, “вони худі, зневоднені, в них запали очі і все хутро в екскрементах… у них немає волі та бажання до життя”.

Читайте також:
Мінкульт більше не куплятиме тварин для державних цирків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна