Мінкульт більше не куплятиме тварин для державних цирків

 

Міністерство культури припиняє купувати нових тварин для державних цирків, а також створить робочу групу з виведення тварин із цирків.

Про це повідомив у понеділок, 7 жовтня, засновник руху UAnimals Олександр Тодорчук на своїй сторінці в Facebook.

Активіст зазначив, що тиждень тому спілкувався з міністром культури Володимиром Бородянським. Чиновник висловив чітку й однозначну позиція міністерства про те, що цирки повинні бути без тварин.

“Вже зараз Мінкульт припиняє придбання нових тварин та створює робочу групу, що має якомога швидше розробити план виведення тварин із державних цирків. Попереду нас очікує протидія цирків та створення максимально гуманного до тварин плану. Але головне – вперше маємо чітку і однозначну позицію міністерства”, – пише Тодорчук.

“Я вважаю, що Україна якомога швидше має стати державою, де буде відсутнє таке ганебне явище як цирк з тваринами”, – написав у Facebook Бородянський.

За словами заступниці міністра культури Ірини Подоляк, уже цього тижня міністерство та активісти повинні напрацювати алгоритм відмови цирків від тварин.

“Головне питання: що робити з тваринами? Без будівництва нового, сучасного “притулку” буде складно, але, можливо, будуть інші пропозиції? Бо відповідальність за тих, кого ми приручаємо, нікуди не пропадає”, – зазначає Ірина Подоляк.

На території України діє сім цирків, які фінансуються з державного бюджету: у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Харкові, Запоріжжі та Кривому Розі. Тобто українці як платники податків мимоволі фінансують експлуатацію тварин у цирках.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно в Україні суд вперше заборонив цирку експлуатувати тварин.

Читайте також:
Верховний Суд України залишив лося у Червоній книзі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна