Данія дала дозвіл на будівництво “Північного потоку-2”

 

Данське енергетичне агентство видало дозвіл на будівництво російського газопроводу “Північний потік-2” у винятковій економічній зоні країни.

Як повідомляє “Новинарня“, у середу, 30 жовтня, у відомстві уточнили, що магістраль пройде на південний схід від острова Борнхольм.

Агентство вибрало найбільш короткий маршрут укладки (147 км), який має найменший ризик для екології.

Данія була останньою країною, від якої росіяни чекали дозвіл. Процес отримання заявки в данській юрисдикції тягнувся з квітня 2017 року. В інших чотирьох юрисдикціях газопровід уже побудований.

Як повідомляє “Інтерфакс”, за даними на кінець вересня цього року прокладено 83% магістралі (2 042 км). Глава “Газпрому” Олексій Міллер заявив, що на будівництво відрізку газопроводу в данських водах потрібно пʼять тижнів.

Як відомо, газопровід “Північний потік-2” пройде по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Очікувана потужність — 55 млрд кубометрів на рік. Дату завершення будівництва раніше відклали через Данію.

Як інформувала “Новинарня“, правозахисники з РФ заявили, що “Північний потік-2” будують в’язні у жахливих умовах.

Читайте також:
Держдеп США пригрозив санкціями за “Північний потік-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна