“Я розумію, росіянам ви довіряєте більше”: Білецький пообіцяв Зеленському тисячі ветеранів у Золотому

 

Ветерани й добровольці, які протестують проти відведення військ із селища Золоте-4 на Луганщині, не підуть з “останнього блокпоста”, навіть якщо президент Володимир Зеленський вирішить їх звідти “викинути”.

Про це заявив лідер партії “Національний корпус”, колишній командир батальйону “Азов” Андрій Білецький у відеозверненні, опублікованому на його YouTube-каналі в неділю, 27 жовтня.

Таким чином Білецький відреагував на заклики, висловлені Зеленським на зустрічі з ветеранами в Золотому в суботу.

“Володимире Олександровичу, всі почули ваші погрози. Вони трохи поза законним полем. Ми будемо залишатися, і нам ворог, безумовно, не президент країни, а в першу чергу ми бачимо ворога з тієї сторони, зі Сходу”, – сказав Білецький.

“Але якщо ви вирішите ці погрози виконувати, а у нас є зараз такі перші ознаки, – викинути звідти ветеранів, – то замість декількох десятків людей наступного тижня там буде тисяча. Якщо з тисячею не вийде, там буде 10 тисяч”, – попередив лідер “азовців”.

Він наголосив: “Нас не зламали 2014-2015 роки, нас не зламала величезна навала, яка йшла тоді зі Сходу. Ви думаєте, що нас зламає що? Ваше бажання домовитися з ворогом за будь-яку ціну? Україна цю ціну заплатила, не ви її заплатили. Тому не вам все-таки вирішувати, віддавати наші території чи ні. А в першу чергу кожному з нас, із тих людей, які дотичні до оборони й захисту України”.

За словами Андрія Білецького, у виступах президента України на зустрічі з ветеранами в Золотому “було мало змісту”, натомість перший висновок із почутого – це “відверте побутове хамство зі сторони президента по відношенню до ветеранів”.

Білецький каже, що Зеленський запустив “проєкт по збору в декількох тіточок кляуз на ветеранів, що немовби вони перебувають зі зброєю в Золотому-4, і їм дуже страшно”.

“ХХІ сторіччя на дворі, у більшості людей в Золотому є телефон з камерою. Хай вони покажуть хоч одну фотографію людей зі зброєю”, – зазначив Андрій Білецький.

Звертаючись до Зеленського, він зауважив: “У деяких із тих тьоть, яких ви найняли, родичі служать зараз в ДНР, з тієї сторони… Це люди, які голосували за референдум про від’єднання з України”.

Також лідер “НК” висловив думку, що “президент ставиться до абсолютно всієї країни як до імбецилів“.

“Я розумію, що росіянам ви довіряєте значно більше, ніж українським ветеранам та армії. Але все ж таки треба мати совість, ви в кінці-кінців президент України”, – сказав Білецький, звертаючись до Зеленського.

Політик додав, що ніхто з друзів чи оточення президента України Володимира Зеленського ніхто не загинув на фронті, починаючи з 2014 року.

Андрій Білецький також додав, що саме після появи ветеранів-пікетувальників у Золотому-4 на селище звернула увагу українська влада, туди почали привозити хліб частіше ніж раз на тиждень та виплачувати борги із зарплат. Натомість Зеленський у розмові з ветеранами казав з цього приводу неправду.

Читайте також:
“Хто б пояснив Зеленському, що не місцеві мешканці мають визначати тактику ООС?”

Як інформувала “Новинарня“, раніше 26 жовтня президент Володимир Зеленський на “блокпосту” протестувальників у Золотому-4 (живуть там у приватному домоволодінні) неетично повівся в розмові з ветеранами, які протистоять імовірному відведенню українських військ на цій ділянці та мають із собою зареєстровану зброю.

“Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати!”, – сказав він ветерану полку “Азов” Денису Янтарю, який коректно запропонував обговорити вимоги акції “Ні капітуляції!”
Іншому учаснику бойових дій, який протестує проти розведення (Борису Ганзі), Зеленський порадив іти в армію й захищати Батьківщину.

Ветерани назвали поведінку Зеленського на блокпосту “хамською”.

Після цього штаб ОС заявив, що “надає належну правову оцінку” ветеранам у Золотому, які говорили із Зеленським зі зброєю.

Пресслужба ОП, коментуючи перемовини в Золотому, повідомила про позицію Зеленського: “Деякі розмови виявилися емоційними, але треба шукати порозуміння”.

Нагадаємо, напередодні першої планованої дати розведення військ (7 жовтня) в Золоте прибули ветерани АТО й праві активісти на чолі з Андрієм Білецьким, які заявили, що не допустять відведення військ.

Читайте також:
“Я ж не лох якийсь”: Зеленський нахамив ветеранам, які протистоять розведенню військ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна