У МВС скасували обов’язкову переакредитацію автошкіл

 

У Міністерстві внутрішніх справ відмінили переакредитацію автошкіл та спростили процедуру функціонування тих автошкіл, що готують професійних водіїв.

Про це в четвер, 24 жовтня, під час брифінгу повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, передає Zaxid.net.

“Ми спростили процес функціонування автошкіл. Раніше кожні п’ять років автошкола повинна була пройти процес переакредитації. Зараз акредитація робиться один раз на постійній основі. Не треба постійно проходити цю процедуру. Якщо школа працює законно, то до неї ніяких нема запитань”, – прокоментував Сергій Гончаров.

Також заступник міністра повідомив, що процедуру функціонування автошкіл, які готують професійних водіїв, теж спростять. Це дасть можливість уникнути подвійного контролю.

“Раніше акредитація проходила в два етапи. Спочатку автошкола проходила акредитацію у себе в області на рівні регіонального сервісного центру, потім справу передавали в головний центр у Київ, і ще раз перевірялись ті самі документи”, – зазначив Гончарук.

Тепер повноваження щодо контролю передали регіонам.

Як писала “Новинарня“, з 19 жовтня змінилась процедура видачі посвідчень водія, підготовки водіїв та акредитації автошкіл.

Читайте також:
Водіїв громадського транспорту зобов’яжуть підтверджувати свою компетентність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна