Пакистан та Індія підписали історичну угоду про кордон

 

Пакистан та Індія підписали історичний договір про відкриття Картарпурського коридору, який зняв напругу між обома країнами в спірному регіоні Кашмір.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 24 вересня, інформує “DND”.

“Відкриття Картарпурського коридору дозволить індійським сикхам здійснювати паломництва до місця народження їх духовного лідера Баба Гуру Нанака та суттєво зніме напругу між країнами в спірному прикордонному регіоні Кашмір, де в цьому році майже дійшло до відкритої війни”, – йдеться в повідомленні.

Так, відповідно до положень угоди, щодня 5 тисяч паломників-сикхів матимуть право йти через цей коридор.

Зазначається, що договір був підписаний саме напередодні святкувань 550-річчя від народження духовного лідера сикхів. Індія та Пакистан перед тим, як досягти цієї важливої угоди, пройшли через 3 раунди складних переговорів.

Як повідомлялося, обидві країни, які, до того ж, володіють ядерною зброєю, пройшли через кілька збройних конфліктів протягом другої половини ХХ століття через суперечки в Кашмірі. А останнє серйозне загострення, що ледь не вилилося у чергову війну, сталося в лютому цього року, коли був обстріляний конвой індійських силовиків, а згодом регулярно траплялися перестрілки на кордоні.

Як інформувала “Новинарня“, у травні 2019 року “Ісламська держава” заявила про створення своєї “провінції” в Індії.

Читайте також:
Теракт проти поліції в штаті Джамму та Кашмір: понад 40 загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна