Теракт проти поліції в штаті Джамму та Кашмір: понад 40 загиблих

 

Щонайменше 44 людини загинули внаслідок підриву начиненого вибухівкою автомобіля в індійському штаті Джамму та Кашмір. у Четвер, 14 лютого, терорист-смертник підірвав автомобіль з близько 350 кілограмами вибухівки біля колони автобусів, яка перевозила бійців Сил поліції центрального резерву (CRPF), повідомляє агентство dpa.

Напад скоєно на автомагістралі в районі Пулвама. Колона автобусів перевозила понад 2,5 тисячі силовиків. Вибухом повністю знищено два автобуси, в кожному з яких перебували по 35 бійців. Очікується, що число жертв зросте.

Відповідальність за напад взяло на себе ісламістське угруповання “Джаіш-е-Мохаммад”.

Уряд Індії звинуватив сусідній Пакистан у тому, що той дозволяє ісламістам здійснювати напади зі своєї території. “Ми вимагаємо, щоб Пакистан припинив підтримку терористів і терористичних груп, що діють з їхньої території, та знищив інфраструктуру, яку терористи використовують для нападів в інших країнах”, – ідеться в заяві міністерства закордонних справ Індії, яку цитує  Reuters.

Ісламабад заперечив причетність до теракту. “Ми рішуче відкидаємо будь-які інсинуації з боку представників уряду та ЗМІ Індії, які намагаються без розслідування пов’язати напад з Пакистаном”, – зазначило МЗС Пакистану.

Регіон Кашмір, більшість населення якого становлять мусульмани, поділений між Індією, Пакистаном та Китаєм. З часу здобуття першими двома країнами незалежності в 1947 році ситуація в цьому регіоні залишається напруженою. Остання велика атака, під час якої загинули 20 військових, скоєна у штаті Джамму та Кашмір у 2016 році.

Читайте також:
Завербовану РФ хмельничанку засудили до 6 років за підготовку теракту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна