Управління Горбатюка розглядало питання вручення підозри Богдану

 

Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури розглядало можливість вручення підозри голові офісу президента України Андрію Богдану.

Про це у четвер, 24 жовтня, повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на джерела в ГПУ.

За словами джерела, можливість вручення підозри Богдану обговорювалося в Управлінні спеціальних розслідувань, яке очолював Сергій Горбатюк. Зокрема, розслідується його причетність до порушень закону під час роботи в уряді Миколи Азарова.

В управління Горбатюка вважали, що Богдан впливав на судові рішення, які зобов’язали Україну виплатити більше 3 млрд гривень за гарантіями корпорації “Єдині енергетичні системи” перед російським Міноборони.

За версією слідства, ці рішення виносилися для притягнення до відповідальності колишнього прем’єра і лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко.

Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, чому не звільняє Андрія Богдана, враховуючи скандали і неоднозначність його фігури. За словами президента, звільняти Богдана він не планує, адже той не порушував законодавство.

“Мені потрібні професійні люди, які не порушують українське законодавство. Він професійна людина і потужна … Якщо людина не порушує закон і знає свою справу, я хотів би, щоб такі люди були поруч зі мною”, – заявляв Зеленський.

Нагадаємо, віцепрезидентка комітету асоціації “Україна – ЄС” і депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель жорстко розкритикувала спроби президента Володимира Зеленського концентрувати владу у своїх руках. Вона також назвала главу офісу президента Андрія Богдана “дуже небезпечним”, заявивши, що йому потрібно піти з посади.

“Донори і західні партнери усвідомили, що Богдан небезпечний, у нього свій порядок денний, ви не знаєте, на кого він працює, не знаєте які його наміри і якого роду законопроєкти він буде подавати”, – додала вона.

Як писала “Новинарня“, Генеральна прокуратура не допустила до атестації прокурорів управління спецрозслідувань Олексія Донського та Сергія Горбатюка, які займалися розслідуваннями справ Майдану.

Читайте також:
Рябошапка вважає злочинне угруповання Януковича вигадкою Луценка, – Горбатюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна