Рябошапка вважає злочинне угруповання Януковича вигадкою Луценка, – Горбатюк

 

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вважає організоване злочинне угруповання президента-втікача Віктора Януковича вигадкою колишнього очільника ГПУ Юрія Луценка.

Таку заяву в ефірі Радіо НВ зробив Сергій Горбатюк, звільнений 23 жовтня з посади начальника управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури.

“З перших днів Рябошапка зайняв таку позицію, що злочинної організації [Януковича] немає, «на нашу думку, це вигадка Луценка», – такі фрази казали”, – заявив Горбатюк.

Він зазначив, що відповідні підозри були спрямовані Януковичу і тодішньому керівництву країни, зокрема, ексміністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, колишньому генпрокурору Віктору Пшонці, колишньому прем’єр-міністру Миколі Азарову та його заступнику, на підставі зібраних слідчими доказів.

“Такі заяви [про відсутність ОЗУ Януковича] є, і робляться кроки для того, щоб цю [ланку розслідувань] зруйнувати. Я казав: «Якщо ви хочете не бачити ознак злочинної організації, вважаєте, що це якась вигадка — будь ласка, там є 5000 томів, читайте, виписуйте докази і виносьте постанову про закриття кримінального провадження»”, – заявив ексначальник управління спецрозслідувань.

Своє звільнення Горбатюк пов’язує з “небажанням Генеральної прокуратури” розслідувати справу про злочинну організацію Януковича, оскільки “зараз при владі є особи, які працювали у той самий час у Кабінеті міністрів”. Він також додав, що деяким із них можливо повідомити про підозру.

Читайте також:
ГПУ звільнила начальника управління спецрозслідувань Горбатюка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна