Євродепутат назвала Богдана “небезпечним” та розкритикувала Зеленського

 

Віцепрезидентка комітету асоціації “Україна – ЄС” і депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель жорстко розкритикувала спроби президента Володимира Зеленського концентрувати владу у своїх руках.

Як повідомляє “Новинарня“, про це вона розповіла у інтерв’ю виданню “Інтерфакс-Україна”.

Вона підкреслила, що зараз президент вибудовує вертикаль влади, і це те, “що Україні потрібно найменше”.

“В країні повинен бути сильний парламент. Те, що ми бачимо, так це свого роду сліпе голосування. Занадто багато на кону, занадто багато чого можна втратити. І якщо люди не будуть задоволені, я маю на увазі тих, хто повертається з війни, тих, у кого є зброя – наступний Майдан не буде мирним. Це може бути жахливо”, – зазначила фон Крамон-Таубадель.

Те, що зараз відбувається щодо вертикалі влади, “це дуже страшно”, додала вона.

“Потрібен механізм стримування і противаги. Саме про це – демократія. Це не про одну владу. В іншому випадку він (президент) може розігнати парламент, судову систему, засоби масової інформації і буде вирішувати, як маленький диктатор. Це не те, чого ви хочете в демократії. Ви хочете, щоб був сильний парламент, сильна і незалежна судова система і так далі. Те, що він намагається розвивати, концентруючи владу, це небезпечно”, – резюмувала євродепутат.

Вона також назвала главу офісу президента Андрія Богдана “дуже небезпечним”, заявивши, що йому потрібно піти з посади.

“Донори і західні партнери усвідомили, що Богдан небезпечний, у нього свій порядок денний, ви не знаєте, на кого він працює, не знаєте які його наміри і якого роду законопроєкти він буде подавати”, – додала вона.

Як інформувала “Новинарня“, екссекретар РНБО Олександр Данилюк заявляв, що Богдан має написати заяву про відставку.

Читайте також:
Богдан у Нью-Йорку дав інтерв’ю російським пропагандистам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна