Палата представників США схвалила антидопінговий “Акт Родченкова”. ПРО ЩО ВІН

 

Палата представників Конгресу США схвалила “Акт Родченкова”, який запроваджує кримінальну відповідальність за участь у міжнародних допінгових змовах.

Як повідомляє “Новинарня“, документ названий на честь колишнього голови Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, який став інформатором Всесвітнього антидопінгового агентства, передає “Радіо Свобода”.

Законопроєкт, схвалений 22 жовтня, передбачає штрафи до мільйона доларів і позбавлення волі на строк до десяти років. Такі заходи можуть бути застосовані до учасників схем зі впливу на міжнародні спортивні змагання за допомогою допінгу.

Ухвалення “Акту Родченкова” вже привітали провідні спортивні організації США, включаючи Національне антидопінгове агентство, а також олімпійський і паралімпійський комітети.

Сам Родченков, коментуючи схвалення акту, заявив, що боротьба з допінгом у світі досягла нового рівня ефективності, повідомляють західні інформагентства.

Документ ще має отримати схвалення Сенату США.

Григорій Родченков, який зараз переховується в США, в 2016 році розповів газеті “The New York Times”, що ФСБ Росії організувала схеми, що включають підміну допінг-проб на Олімпійських іграх у Сочі в 2014 році, щоб приховати практику використання допінгу спортсменами з російської збірної.

Пізніше два розслідування підтвердили, що Кремль організував систему застосування допінгу в спорті. Росія визнала провал антидопінгової системи в країні, але заперечує участь держави і спецслужб у підміні проб спортсменів.

Як інформувала “Новинарня“, Росію можуть відсторонити від Олімпіади-2020 через новий допінговий скандал.

Читайте також:
IAAF продовжила дискваліфікацію російських легкоатлетів за допінг

Швейцарія затримала двох росіян через хакерську атаку на Антидопінгове агентство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна