ДСНС: рівень аміаку в “Борисполі” в нормі, але поруч знайшли бочки з-під міндобрив

 

Результати замірів в аеропорту “Бориспіль” та поза його межами увечері в понеділок, 21 жовтня, не виявили перевищення гранично допустимих норм аміаку.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 22 жовтня, на брифінгу заявив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Володимир Демчук. 

“Щодо події, яка виникла вчора ввечері на території міжнародного аеропорту “Бориспіль”, пов’язана з поширенням аміаку на території аеропорту… ДСНС було оперативно залучено мобільну хімічну лабораторію, якою здійснено 14 замірів повітря на території аеропорту і 5 замірів ґрунту і повітря поза межами аеропорту. За результатами цих замірів щодо наявності аміаку в повітрі – без перевищення гранично допустимої концентрації. О 20:11 роботу аеропорту було відновлено. В подальшому проведені заміри, з 21:00 до 23:00, наявності аміаку в повітрі вже не було виявлено нашою лабораторією”, – сказав Демчук.

Він додав, що працівники ДСНС у взаємодії з поліцією та адміністрацією аеропорту виявили вчора ввечері поза межами території аеропорту дві ємності для транспортування мінеральних добрив.

“На даний час цим займається Національна поліція. Я думаю, що і висновки, і результати будуть доведені до суспільства”, – наголосив Демчук.

У свою чергу представник поліції зазначив, що зараз проводиться перевірка, і за результатом перевірки буде прийняте рішення: або відомості внесуть до ЄРДР і почнеться досудове розслідування, або матеріали будуть списані.

“На сьогодні заплановано виїзд з фахівцями, вони також повторно зроблять заміри. Бочки, які були знайдені, оглянуть. Після цього буде прийнято рішення”, – зазначив поліцейський.

Як відомо, увечері 21 жовтня в аеропорту “Бориспіль” заявили, що у зв’язку з обробкою полів у зоні діяльності аеропорту та навколишній місцевості аміакомісткими речовинами “відбулося вивільнення летючих шкідливих речовин”. В аеропорту призупинили обслуговування в усіх терміналах через можливе забруднення аміакомісткими речовинами. Одну людину госпіталізували.

Через деякий час роботу аеропорту було відновлено.

Як інформувала “Новинарня“, чиновники пояснили причини задимленого Києва, явище має назву “температурна інверсія”.

Читайте також:
“Кримський титан” прокидається: в Армянську знову загострилася екологічна ситуація

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна