Американський есмінець перевірив дії Росії за Полярним колом

 

Американський ракетний есмінець Donald Cook завершив операцію над Північним полярним колом під час патрулювання морської безпеки, спостерігаючи за морською діяльністю Росії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 21 жовтня, проінформував Шостий флот ВМС США, передає “Радіо Свобода”.

Зазначається, що операція була завершена ще 16 жовтня, втім про її результати доповіли лише тепер.

“Присутність корабля за Північним полярним колом посилила прихильність Сполучених Штатів до гарантування регіональної безпеки і стабільності, а також продемонструвала здатність військово-морського флоту в найкоротші терміни здійснювати передислокацію в багатьох різних середовищах”, – йдеться в повідомленні флоту.

У травні держсекретар США Майкл Помпео заявив, що Вашингтон вважає Північний морський шлях міжнародними водами і стурбований вимогами Росії до іноземних суден про дозвіл на проходження цією арктичною артерією. Помпео застеріг Росію, а також Китай від агресивних дій в Арктиці.

Шостий флот ВМС США зі штаб-квартирою в італійському Неаполі проводить низку спільних військово-морських операцій, часто у співпраці з союзниками, для просування національних інтересів США, гарантування безпеки і стабільності в Європі і Африці.

Як інформувала “Новинарня“, поблизу Норвегії у російського криголама заглохли двигуни.

Читайте також:
Росія вивела 10 кораблів Чорноморського флоту на навчання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна