Власника затонулого катера “Іволга” засудили до 9 років ув’язнення

 

Суворовський суд Одеси засудив капітана затонулого катера “Іволга” Олександра Книшова до 9 років позбавлення волі. Однак за так званим “законом Савченко”, він вийде на свободу через рік.

Також суд частково задовольнив позови потерпілих про відшкодування матеріальних збитків на суму понад 2 мільйони гривень, передає “Громадське”.

Олександр Книшов звинувачувався у порушенні правил безпеки і експлуатації плавзасобів, що призвело до тяжких наслідків.

У СІЗО він провів 4 роки, що відповідно до “закону Савченко” прирівнюється до 8 років колонії. Прокуратура просила для підсудного 10 років в’язниці. Суд засудив його до 9, з яких він по факту відсидів уже 4, а по суті – 8. Тобто, в колонії капітан “Іволги” проведе всього рік.

Адвокат Павло Смирнов назвав вирок суду зваженим і компетентним. З моменту оголошення вердикту у Книшева є місяць на подачу апеляції.

Нагадаємо, прогулянковий катер “Іволга” затонув 17 жовтня 2015 року у Затоці, на відстані трьохсот метрів від берега. Під час розслідування слідчі встановили, що судно було перевантажене пасажирами: замість дозволених 20 людей там знаходилося – 33. Крім того, на жодному з них не було рятувального жилета.

Читайте також:
Агента ФСБ з Кременчука засудили до 12 років тюрми за держзраду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна