Україна та Естонія посилять оборонну співпрацю

 

Україна сподівається на посилення оборонного співробітництва з Естонією у сферах кібербезпеки, реабілітації військових та реформи військової освіти.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 21 жовтня, інформує пресцентр Міністерства оборони України.

Так, сьогодні відбулася зустріч міністра оборони України Андрія Загороднюка з естонською делегацією на чолі з міністром оборони Естонської Республіки Юрі Луйком.

“Естонія є надійним партнером та другом України. Це країна, яка підтримує нас як політично, так і в сфері оборони. Ми сподіваємося на посилення оборонного співробітництва між нашими країнами”, – зазначив Загороднюк.

Основною темою зустрічі стало обговорення питань двостороннього співробітництва між міністерствами оборони України та Естонії у сферах організації територіальної оборони та кібербезпеки.

Сторони обговорили питання співробітництва у сфері реабілітації поранених українських військових та реформування системи медичного забезпечення.

Міністр оборони України наголосив на важливості посилення співпраці у реформуванні української військової освіти.

“Під час зустрічі Андрій Загороднюк запевнив іноземних гостей у незмінності євроатлантичного курсу України, а також поінформував про хід реформування та подальші кроки відомства у посиленні оборони та спроможностей Збройних сил України у відповідності з принципами та підходами Північноатлантичного Альянсу”, – йдеться у повідомленні.

Сторони зауважили на необхідності обміну досвідом, враховуючи спільні виклики та загрози, які стоять перед обома країнами.

Міністр оборони Естонії запевнив українську сторону у подальшій підтримці територіальної цілісності та незалежності України, а також висловив сподівання на продовження ефективної та взаємовигідної співпраці між оборонними відомствами двох країн.

Як інформувала “Новинарня“, Естонія скасовує безкоштовні довгострокові візи для українців.

Читайте також:
“Досить із нас українців”: Естонія відмовляється приймати біженців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна