“Досить із нас українців”: Естонія відмовляється приймати біженців

 

Доки ультраправа “Консервативна народна партія”(EKRE) входить в урядову коаліцію, Естонія не прийматиме іммігрантів.

Про це заявив глава МВС Естонії і лідер партії EKRE Март Хельме, повідомляє портал ERR.

“Для запобігання приходу до нас людей, яких ми не в змозі і не хочемо прийняти, ми повинні зайняти таку позицію, що це відомо, що ми давно заявили свою думку. Доки ми, тобто EKRE, входимо в уряд, доти Естонія приймати іммігрантів не буде”, – підкреслив лідер консерваторів.

Він додав, що Естонія зараз стикається з дуже сильним напливом мігрантів зі сходу, з республік колишнього СРСР.

“Якщо подивитися, то клопочуть про притулок найбільше не з Близького Сходу або Африки, а з України. На другому місці Грузія, потім Молдавія і тільки потім Афганістан і подібні країни”, – зазначив Хельме.

За його словами, у Естонії досить проблем з іммігрантами з України, а країни Південної Європи не вважають це проблемою.

“У нас і зараз труднощі з цим імміграційним тиском, і ми не бачимо особливого розуміння по відношенню до нас. Українці швидше інтегруються в російськомовну громаду, і для нас це культурна та демографічна проблема. Навіть якщо хтось говорить, що це не проблема, то насправді це дуже серйозна проблема. А якщо ми почнемо відкривати ще другий і третій фронт, приймати з Латинської Америки, Венесуели, Близького Сходу і ще з західно-африканських країн на південь від Сахари, то нам сил не вистачить “, – вважає міністр внутрішніх справ.

Як писала “Новинарня“, торік статус біженця у Польщі отримали 95 українців.

Читайте також:
Генасамблея ООН прийняла міграційний пакт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна