Торік статус біженця у Польщі отримали 95 українців

 

У 2018 році 4,1 тис. іноземців клопотали у Польщі про надання їм статусу біженця, але лише 406 з них виконали всі умови для отримання такого статусу.

Найбільше серед прохачів було росіян, українців і таджиків, повідомив речник управління у справах іноземців Якуб Дудзяк, передає Zaxid.net.

За його словами? негативні рішення отримало 2,1 тис. осіб, а 1,9 тис. проваджень були зупинені.

Найбільше про надання міжнародного захисту у Польщі торік просили громадяни Росії (2,7 тис), України (466) і Таджикистану (144).

До слова, найбільше позитивних рішень отримали громадяни України (95), Росії (79) та Іраку (27).

Крім того, 212 іноземців отримали так званий національний захист у вигляді дозволу на толерантне перебування або з гуманітарних причин.

Як зауважив речник управління, серед іноземців, котрі просили про статус біженця, майже половину склали неповнолітні та жінки.

Зазначимо, у 2017 році статус біженця у Польщі отримали 276 українців.

Міжнародний захист у Польщі надається іноземцям у випадках, якщо у країні його походження людині загрожує переслідування або є очевидний ризик її життю і здоров’ю.

Читайте також:
КС Польщі визнав неконституційним закон про криміналізацію “бандеризму”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна