Північна Македонія йде на дострокові вибори через провалені переговори про вступ до ЄС

 

Керівники парламентських партій Північної Македонії погодили дату дострокових виборів у країні, до яких 19 жовтня закликав прем’єр-міністр Зоран Заєв.

Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на македонський телеканал “24“.

Лідери фракцій провели зустріч у неділю, 20 квітня, і домовилися про проведення виборів 12 квітня – на вісім місяців раніше, ніж мали відбутися чергові вибори до Собранія.

Заєв також повідомив, що з 3 січня у Північній Македонії діятиме технічний уряд.

Ця дата виборів не завадить процесу ратифікації протоколу про вступ країни до НАТО. Північна Македонія, як очікується, стане повноправним членом Альянсу на початку грудня.

Раніше минулого тижня, 17-18 жовтня, саміт ЄС не зміг погодити початок переговорів про вступ до Євросоюзу з Північною Македонією та Албанією. Цьому опираються Франція, Данія та Нідерланди .

Париж каже, що перед Євросоюзом зараз занадто багато викликів, аби дозволити приєднання цих двох балканських держав. Серед них – запланований Brexit, зростання Китаю, російська загроза та міграція. Франція хоче, щоб Єврокомісія глибоко реформувала спосіб ведення переговорів про приєднання нових членів ЄС.

Читайте також:
У Північній Македонії антикорупційну прокурорку звільнили через підозру в корупції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна