У Північній Македонії антикорупційну прокурорку звільнили через підозру в корупції

 

Депутати у Північній Македонії проголосували за звільнення спеціального прокурора, якій доручено розслідувати корупцію на високому рівні, адже вона сама була затримана за підозрою в причетності до гучного скандалу.

Про це у суботу, 14 вересня, повідомило агентство Associated Press.

Всі 102 депутати, присутні на засіданні 120-місного парламенту, проголосували за звільнення з посади спеціального прокурора Катіци Яневої.

Офіс Яневої створили у 2015 році в рамках боротьби з організованою злочинністю і корупцією на тлі зусиль країни вступити в Європейський Союз.

Офіційно Яневій досі не пред’явили звинувачення, проте її запідозрили у зловживанні повноваженнями й “отриманні суттєвої вигоди” у вигляді власності. Підозрюють, що вона причетна до скандалу довкола зняття звинувачень в корупції з місцевого бізнесмена в обмін на оплату.

Янева, яка перебуває під вартою з серпня, заперечує, що скоїла якісь правопорушення.

Як повідомляла “Новинарня“, грецький парламент ратифікував угоду про зміну назви Македонії.

Читайте також:
У Болгарії затримали близько 20 людей, які продавали паспорти ЄС українцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна