Новим керівником Луганщини уряд призначив ексголову Мукачівської РДА від БПП

Голова Луганської ОДА

 

На засіданні в неділю, 20 жовтня, Кабінет Міністрів погодив звільнення Віталія Комарницького з посади голови Луганської ОДА та призначення на цю посаду Сергія Гайдая.

Про це повідомив Урядовий портал.

Як інформує “UA: Донбас“, Сергій Гайдай, 43 роки, народився в Сєвєродонецьку на Луганщині, був депутатом Мукачівської районної ради VІІ скликання, головою Мукачівської райдержадміністрації.

У 2014 році Гайдай закінчив Хмельницький економічний університет, Отримав диплом бакалавра за спеціальністю “Фінанси і кредит”.
У 2019 році закінчив Національну академію державного управління при президенті України (“Публічне управління і адміністрування”).

Починав політичну діяльність у команді Миколи Катеринчука (Європейська партія України), у 2008-2010 роках працював помічником депутата Київради Олексія Рєзнікова. Із 2014-го по 2015 рік працював радником голови Обухівської РДА в Київській області.

У вересні 2015 – листопаді 2018 — голова Мукачівської районної державної адміністрації.

Депутатом Мукачівської райради Гайдай став 2015 року за списком партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, як член команди тодішнього голови ОДА Геннадія Москаля.

Гайдай працював у газовому бізнесі. У нульових роках він працював на посаді директора ТОВ “Міжнародна комерційна компанія” (види діяльності: добування природного газу; оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами; роздрібна торгівля пальним; трубопровідний транспорт; торгівля газом через місцеві (локальні) трубопроводи).

За даними закарпатських ЗМІ, після приходу до влади Володимира Зеленського і “Слуги народу” Сергій Гайдай подавався на конкурс на посаду заступника голови Закарпатської ОДА, проти нього в області видавали “компромат”.

Нагадаємо, колишній “регіонал” Віталій Комарницький, якому закидали співпрацю з сепаратистами “ЛНР”, працював головою ЛугОДА трохи більше ста днів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна