НАТО проводить таємні навчання на випадок ядерної війни

 

Маневри НАТО “Стійкий полудень” (Steadfast Noon), сценарієм яких є ядерна війна, розпочались цього тижня.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на DPA.

За даними агентства, військові відпрацьовують застосування винищувачів-бомбардувальників, які можуть бути оснащені ядерною зброєю.

Від Бундесверу участь у навчаннях беруть літаки “Торнадо”. Винищувачі перебувають на авіабазі “Бюхель” у федеральній землі Рейнланд-Пфальц. За офіційно не підтвердженими даними, там також зберігаються американські атомні бомби типу B61.

У випадку ядерної загрози німецькі “Торнадо” можуть бути оснащені атомними бомбами B61. Американська ядерна зброя, також за непідтвердженими даними, зберігається ще в Італії, Бельгії, Туреччині та Нідерландах.

За даними військових експертів, подібні навчання відбуваються регулярно. Під час них, зокрема, відпрацьовують безпечне завантаження американської ядерної зброї з підземних сховищ у літаки. Утім, справжні бомби під час навчальних польотів літаків не використовують.

Як писала “Новинарня“, нещодавно президент Польщі Анджей Дуда застеріг європейську спільноту  від того, щоб ігнорувати загрозу для регіону Центральної і Східної Європи, яку становить Росія.

Читайте також:
Столтенберг просить країни НАТО більше допомагати Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна