У Раді створили ТСК з відновлення територіальної цілісності, РОК підтримав

оновлено

“Рух опору капітуляції” підтримав ініціативу опозиційних фракцій у Верховній Раді щодо створення Тимчасової спеціальної комісії з відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету.
РОК також висловив підтримку кандидатури народного депутата Сергія Рахманіна (“Голос”) на посаду голови ТСК, повідомили “Новинарні” у Русі.

“Через механізм комісії українське суспільство повинно бути поінформованим про розгляд законопроєктів, які стосуються відсічі збройній агресії Росії та окупованих територій, а також усіх питань, пов’язаних із «мирними ініціативами» влади”, – наголошується в повідомленні.

У “Русі опору капітуляції” також пообіцяли всіляко підтримувати роботу ТСК після її створення та сприяти взаємодії комісії з громадянським суспільством.

Створення спеціальної комісії з відновлення територіальної цілісності і забезпечення суверенітету України ініціювали нардепи від опозиції.
Водночас авторами проєкту відповідної постанови, зареєстрованого у Верховній Раді 16 жовтня, значаться представники не лише фракцій “Голосу”, “Європейської солідарності” та “Батьківщини”, а й “Слуги народу”.

Тимчасову спеціальну комісію з питань формування і реалізації державної політики щодо відновлення територіальної цілісності та забезпечення суверенітету України Рада створила на вечірньому засіданні в четвер, 17 жовтня, 316 голосами.
Не дала голосів лише “Опозиційна платформа – За життя”.

ТСК створена для забезпечення протидії можливим загрозам національним інтересам України під час підготовки та здійснення заходів, направлених на деокупацію та реінтеграцію окупованих територій України, анексованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Головна мета спецкомісії – “забезпечення протидії можливим загрозам національним інтересам України в ході підготовки і здійснення заходів, спрямованих на деокупації і реінтеграції окупованих територій України”.

До складу ТСК увійдуть 12 народних депутатів. Головою Тимчасової спеціальної комісії обрано Сергія Рахманіна (“Голос”).

Комісія проводитиме за необхідності закриті засідання, але не рідше одного разу на місяць, у них братимуть участь представники президента, уряду, Міноборони, Збройних Сил, правоохоронних органів, розвідувальних органів.
Також ТСК зможе формувати рекомендації щодо стратегічних та невідкладних заходів, направлених на відновлення територіальної цілісності України.
Згідно з документом, завдання ТСК – “визначення принципів і встановлення черговості етапів, яких повинні дотримуватися посадові особи і державні органи України, спрямованих на відновлення територіальної цілісності і забезпечення суверенітету”.

Згідно з пропозицією депутатів, комісію мають створити на рік, а звітувати перед парламентом у сесійній залі вона має кожних три місяці.

Читайте також:
“Слава нації – ні капітуляції!”: як Київ виходив на новий РОК-Майдан.
ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна