СБУ підозрює ексзаступника міністра економіки в роботі на РФ: намагався зірвати виробництво снарядів

 

Служба безпеки України підозрює колишнього заступника міністра економічного розвитку і торгівлі в тому, що він працював на спецслужби Росії.

Про це пишуть “Українські новини” з посиланням на матеріали справи.

За даними слідства, справа пов’язана зі спробою зриву виробництва великокаліберних снарядів в Україні.

Як випливає з ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду Києва, з 5 червня 2019 року Головне слідче управління СБУ веде розслідування за ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу.

За даними слідства, з 2017 року по теперішній час ексзаступник міністра економіки, разом із громадянином США, представником американської компанії Gray Fox Logistics та директором ДП “Український центр «Безпека»” на шкоду обороноздатності та безпеки України чинять дії, спрямовані на надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності.

У серпні 2015 року громадянин США виконував завдання РФ на отримання відомостей про плани постачання зброї і боєприпасів до Збройних Сил України. Він прибув з Росії в Україну, щоб встановити контакти зі співробітниками Мінекономіки і держпідприємств, які задіяні в реалізації Державного оборонного замовлення.

Він дізнався про плани української сторони налагодити серійне виробництво снарядів 152-155 мм і вступив в злочинну змову з директором ДП та колишнім заступником міністра економіки.

За даними СБУ, фігуранти злочинної схеми не планували постачати Україні необхідне обладнання, однак організували підписання секретного контракту між ДП “Безпека” та заводом “Артем” на виконання державного оборонного замовлення.

Згідно з документом, на завод повинні були закупити і поставити обладнання для забезпечення технічного переозброєння та реконструкції діючих виробничих потужностей, необхідних для забезпечення серійного виробництва корпусів снарядів калібру 152 і 155 міліметрів. Контракт мав бути виконаний до 30 грудня 2019 року.

На даний час у ході досудового розслідування в СБУ виникла необхідність провести дослідження зазначеного контракту експертним шляхом для з’ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження.

У жовтні суд задовольнив клопотання і призначив почеркознавчу експертизу.

За даними ЗМІ, директором ДП “Безпека” є Владислав Глазунов, а заступником міністра економіки, що відповідають за оборонну сферу, з липня 2016 по вересень 2019 року був Юрій Бровченко.

Читайте також:
Перекладач Гройсмана визнав свою держзраду. Його відпустили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна