Британія і ЄС уклали нову угоду про Brexit

 

Велика Британія і Європейський Союз домовилися про “велику” нову угоду щодо Brexit.

Про це повідомив у твіттері прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон, закликавши законодавців затвердити цю угоду наступними вихідними, пише “Європейська правда“.

“У нас є чудова нова угода, яка повертає контроль. Тепер парламент повинен завершити Brexit у суботу, щоб ми могли перейти до інших пріоритетів, таких як вартість проживання, охорона здоров’я, насильницька злочинність та наше довкілля”, – зазначив Джонсон у своєму дописі в четвер, 17 жовтня.

У свою чергу президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив: “Де є воля, там є угода — у нас є! Це справедлива і збалансована угода для ЄС та Великої Британії, і це відповідає нашому зобов’язанню знайти рішення. Я рекомендую Раді ЄС схвалити цю угоду”.

В цей день у Брюсселі відбувається саміт Євросоюзу, на якому лідери держав — членів ЄС обговорять текст нової угоди.

Як пише Euractiv, обізнані джерела в Європейському парламенті повідомили, що угода про Brexit може бути винесена на голосування в юридичний комітет ЄП в понеділок і на повне пленарне засідання наступного четверга.

Водночас джерела підтвердили, що залишається питання про режим ПДВ, який застосовується до Північної Ірландії.

Тим часом найбільша партія Північної Ірландії “Демократична юніоністська партія” заявила, що не може підтримати план Бориса Джонсона щодо Brexit через занепокоєння з приводу питань “митниці” та “ПДВ”.

Читайте також:
Британія після Brexit не усунеться з міжнародної політики, – Джонсон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна